När sista ägget faller

Oktober 2024

en fartfylld, vacker föreställning om klimakteriet – fylld av musik och humor.
En initiationsrit och fest där vi upphöjer och välkomnar ALLA in i denna dolda eftervärld – där 1,3 miljoner av Sveriges kvinnor befinner sig just nu.

 

Av och med KEL:
Lisa Hansson, Anna Littorin, Jonna Sandell

 

Övergångsåldern –  denna ”mystiska”, förtalade livsperiod – som det fortfarande pratas så lite om. Kanske det sista kvinnliga tabut. Ordet kommer från grekiskans klimakterios som betyder kritisk. Klimakteriet, en kritisk period. Det låter inte särskilt upplyftande.
Det här måste vi undersöka!
Djupintervjuer med kvinnor (och några män) vävs samman med medicinsk fakta, historisk research och nykomponerad musik till en ömsint och rolig föreställning om denna omdanande period i livet. Kan klimakteriet kanske till och med vara en befrielse, en ny fas som ger insikter och kreativ kraft? Kom och se och avgör själv!

När sista ägget faller spelas på Kulturhuset Stadsteatern, Fri Scen mellan 18/10 – 27/10

Biljettpris: 280 kr ordinarie (med rabatt 230 kr) 

På scen:
Anna Littorin, Lisa Hansson, Jonna Sandell
Regi och ljusdesign:
Olle Sarri

Scenografi och kostym:
Fanny Senocq

Producent:
Ulrika Skoog Holmgaard

Foto:
Klara G

www.kelkelkel.se

KEL är en scenkonstgrupp som funnits sedan 2001 med visionen att sprida en humanistisk världssyn på ett finurligt, roligt och konstnärligt sätt.
Med tidigare föreställningar som: Florence Nightingale – återkomsten!, KELs Anatomiska Teater, Allt för Alla! har KEL nått publik såväl runt om i Sverige som internationellt i Europa, Nordamerika och Asien.

Med utgångspunkt i ett intresseområde eller en fascination för något, som sedan researchas väl, så bygger KEL upp sina varma, egensinniga föreställningar. Musiken har en central roll och det används gärna oväntade objekt i instrumenteringen. Som att låta en dopplerpulsmätare sätta takten till stämsång eller att ha en stickmaskin istället för trummor.
När man ser en KELföreställning ska man få med sig en ny infallsvinkel av något man inte tänkt på tidigare.

KEL består av: Anna Littorin – skådespelare, manusförfattare. Lisa Hansson – operasångare, librettist. Jonna Sandell – multimusiker, popsångerska (och dessutom läkare).
KEL jobbar återkommande med Olle Sarri som regissör.


Regi: Olle Sarri

Längd: ca 85 min 

Foto: Pelle Pellesson
Medverkande

KEL:
Lisa Hansson, Anna Littorin, Jonna Sandell
Regi: Olle Sarri

Scenit

Producent:
Ulrika Skoog Holmgaard, Scenit Produktion

Samarbete

Med stöd av: Stockholms Stad och Konstnärsnämnden