Foto: Peoplelmages

LEKQUIEM

19 november 2023 klockan 16.00

Föreställningen visas på Hangaren, Subtopia i Botkyrka.

Livet och döden sida vid sida. Kom och upplev hur över 100 barn i låg- och mellanstadieåldern tar sig an Mozarts överjordiskt vackra Requiem. En hyllning till livet genom rörelse och musik. Fyra dansare, 60 unga körsångare och symfoniorkester skapar tillsammans med barnen ett mäktigt konstverk för alla åldrar i den stora Hangaren på Subtopia i Botkyrka.

Välkomna till en symfonisk danskonsert där ett hundratal barn blir dansare, kroppar och röst till det smärtsamt vackra och kända Mozarts Requiem. Vi kallar det LEKQUIEM. Här möter barn från låg- och mellanstadiet Västerås Sinfonietta och Stockholms Musikgymnasiums kör, under ledning av dirigent Christian Karlsen. 

Tillsammans med fyra dansare, 60 unga körsångare och en symfoniorkester skapas ur Mozarts överjordiskt vackra musikstycke Requiem ett mäktigt konstverk för alla åldrar i den stora Hangaren i Botkyrka. Koreograf Charlotte Engelkes, dirigent Christian Karlsen och producent Ulrika Skoog Holmgaard har i över två års tid arbetat för att ge barn, för många kanske för första gången, möjlighet att möta och uttrycka sig till symfonisk musik och att låta barnens egna tankar om liv och död berättas till Mozarts berömda Requiem från 1791.

Biljetter

För att boka biljetter till Söndag 19 november kl 16.00 swisha till 123 034 08 44, ASTARTE förening.

Välj valfritt belopp, rekommenderat biljettpris ca 150 kr styck.

 

Föreställningen är ca 50 min. Insläpp från kl 1545. Publiken är stående, den som behöver sittplats kan boka stol. (Begränsat antal)

Medverkande

Dansarna som medverkar i LEKQUIEM och möter barnen under fem tillfällen under hösten innan föreställningen är:

  • Henrietta Wallberg
  • Daniel Staaf
  • Katarina Eriksson
  • Adam Stanišić Stålhammar

Regissör är Charlotte Engelkes som är nationellt och internationellt verksam som regissör, koreograf och artist. Hennes repertoar sträcker sig över dans, teater, opera och performance som kännetecknas av en ohämmad genreblandning, ett personligt tilltal, en varm humor och överraskande slutsatser.

Dirigent är Christian Karlsen Han är kanske mest känd som en av Europas främsta dirigenter av samtida musik, men är lika hemma i den traditionella repertoaren och särskilt hyllad för sina tolkningar av Mozart och Haydn.

Eleverna är från Kvarnhagsskolan, Broängsskolan, Fittjaskolan, Tallidskolan och Vigör Scenglädje i Botkyrka. 

Scenit

Scenit är medproducenter till uppsättningen. 

 

Föreställningens LEQUIEMS koncept och föreställning är tänkt att genomföras i Västerås 2025 med andra skolor.

Samarbete och stöd

Projektet LEKQUIEM produceras av ideella föreningen Astarte och Scenit Produktion i samarbete med Subtopia.

Projektet genomförs med stöd av Kulturrådet, Stiftelsen Signatur, Region Stockholm, Botkyrka kommun Kreativa fonder och Susanne Hobom stiftelse för utbildning, kultur och forskning.

Medverkan av Västerås Sinfonietta, Stockholms Musikgymnasium och 100 barn från Broängsskolan, ViGör Scenglädje, Fittjaskolan, Tallidsskolan och Kvarnhagsskolan i Botkyrka.