Aktuellt

Här presenteras aktuella och kommande projekt där Scenit Produktion på olika sätt haft ett finger med i spelet. Ibland är vi med som samarbetspartner, ibland samproducent och ibland enbart i egenskap av producent på särskilt uppdrag. Scenit Produktion arbetar med allt från teater, dans, konserter, film och konstprojekt. Egna produktioner innebär alltid intensiva samarbeten med andra kreatörer, administratörer och möjliggörare. På Scenit Produktions hemsida är syftet att synliggöra vårt rika kulturliv och hur allas arbeten flätas samman i det vi kan kalla kulturens ekosystem.

Från 27 augusti 2024

Hitta hem

En dramatisering av Gisela Nilssons mammas vittnesmål från deportationen 1944
till koncentrationslägret. Pjäsen tar oss genom lager av förtvivlan, hopplöshet och omänsklighet. Tillgänglig för gästspel fr o m 1/9 2024. Scenit produktion i samarbete med Sveriges Museum för Förintelsen

Från 31 augusti

Peter: Tid

Urpremiär 31 augusti på Orionteatern i samarbete med Ensembleverket. Manus & regi Jacob Hirdwall, efter Dmitri Plax bok Peter: Tid.

Från januari 2024

KEL Kejsarens nya kläder

En enkel, finurlig och varm föreställning öppen för att bokas till förskolor och skolor, barn 4-7 år, från och med januari 2024

Hösten 2024

Ett sargat hjärta

”Ett Sargat Hjärta” handlar om att förlora allt man har för ett uttalande eller misstag man gjort, och huruvida det är rimligt försvarbart eller ej. 

Oktober 2025

När sista ägget faller

När sista ägget faller är en fartfylld, vacker föreställning om klimakteriet – fylld av musik och humor.
En initiationsrit och fest där vi upphöjer och välkomnar ALLA in i denna dolda eftervärld – där 1,3 miljoner av Sveriges kvinnor befinner sig just nu.

Från 24/8

Odd One Out

Odd One Out är en soloutställning centrerad kring temat udda, och hur udda relaterar till tillhörighet. Föreställningen blandar akrobatik, dans, fysisk teater och talad text.

Januari 2025

The Odd Ones

The Odd Ones är en föreställning som utforskar individualitet, social dynamik och att hitta tillhörighet genom perspektivet av udda och allt vad det kan betyda.

26/11-01/12 2024

Save The Date: Baltic Sea FIlm Festival 2024

Festivalen med fokus på den blomstrande filmindustrin i länderna runt Östersjön är tillbaka på Klarabiografen.