Arkiv

Teater, film, dans och mycket mer – allt detta har Scenit varit med och skapat. Arkivet är inte en plats där projekt dör, det är mycket möjligt att du kommer att se något av dessa projekt igen.

202420232022202120201994-2020

Januari 2024 j

Anna Karenina

Nypremiär för Anna Karenina var 10 januari på Orionteatern, ett samarbete med Riksteatern. Endast 15 föreställningar. “För mig har det varit intressant att gå in i vad som gör Anna Karenina till en sån evig roman. Vilka konflikter i den är lika aktuella då som idag? Passionen, såklart, och att förlora sig själv i åtrå. Konsekvenserna av att dyrka romantisk kärlek som en slags gud”

2023

Scenkonstminnen från 2023

Projektidéer och upplevelser av både egna och andras produktioner under det gångna året.

November 2023

LEQKVIEM

100 barn dansar till Mozarts Requiem. EN hyllning till livet genom rörelse och musik.

Oktober 2023

Baltic Sea Film Festival

I år hölls festivalen som har fokus på den blomstrande filmindustrin i länderna runt Östersjön, på Klarabiografen i Stockholm. Totalt visades åtta filmer som belyser vår regionala identitet och förhoppningsvis ökade nyfikenheten på våra grannar runt Östersjön. 

Juli 2023

Kalbjärga 2023

Kalbjärga är en festival i skärningspunkten mellan konst, film, musik och performance.
Årets tema Psychedelic Nitrate presenterades av Simona Monizza från Eye Filmmuseum på lördag 22 juli. Visningarna skedde med improviserat soundtrack av Matti Bye. Projektionist Teo Leff

Juni 2023

Gott & Blandat

Scenit Produktion presenterar tillsammans med Doobik stolt en ny festival mitt i Årsta!

Mars 2023

After The War

Tre teaterregissörer – Peter Oskarson (Sverige), Oleg Liptsin (Ukraina) och Eberhard Koehler (Tyskland) – förenar sina kreativa ansträngningar för att skapa en tredimensionell bild av kriget i Europa

Januari 2023

Nåedtje Duedte

Dansen, jojken, trumman är de tre förkoloniala samiska kulturyttringarna, tystade av kolonialt förtryck och rasutrotning under 300 år, och självklara nämnare, som tillsammans med sitt eget hantverk presenteras i den sydsamiska slöjdutställningen Nåejtie Duedtie.

Januari 2023

SAAJVA, the other world​

Den 19 januari medverkade Ola på Sveriges ambassad i Washington, majestätiskt belägen vid Potomac-floden, i samband med den svenska EU-ordförandeskapsinvigningen. Ola båda jojkade och dansade och presenterade sin mycket speciella förställning Saajva.

November 2022

Hatet mot det heliga

Under ett fullsatt halvdagseminarium bjöd Ola Stinnerbom Produktion och Scenit Produktion in till ett seminarium med titeln Hatet mot det heliga, om den förbjudna och bortglömda nåjdkulturen som Ola arbetat med i många år.

Oktober 2022

From Nothing To Something

From Nothing to Something är en teatral dansfest och hyllning till den gemenskap som just dancehall förmedlar. Med Blackout family och Sveriges Dancehall community, grunden till verket, bjuds publiken in till en galen och förförisk dansföreställning.

Juli 2022

Kalbjärga Film- och Kulturfestival

Festivalen var inte bara en visning av filmer utan en möjlighet att utforska konstens utveckling över tid. Filmurvalet kretsade kring stora teman som valet som hölls under hösten, klimatförändringar och osäkerheten om framtiden.

14/8 – 12/9 2021

Saknad


Fotoutställningen SAKNAD! ägde rum i Kulturreklams 500 affischramar på elskåp och 70 stortavlor på husfasader runtom i Stockholm. https://saknad.net/

14/8 – 12/9 2021

Dra åt skogen Margot!

Pjäsen hölls utomhus vid en stor ek utanför Rosendals trägårdar. Rolig, tragikomisk, deppig dystopi om när allt som storstadsmänniskan känner till upphör att existera. 

19/11/2020 – 18/11/2021

Kohlhaas!

Den grymma sannsagan om hur den gode samhällsmedborgaren Kohlhaas, etablerad hästhandlare, familjefar och äkta make, råkar ut för en oförrätt som förändrar hans och familjens liv. Pjäsen hölls på Teater Giljotin. 

19/11/2020 – 18/11/2021

Kohlhaas!

Den grymma sannsagan om hur den gode samhällsmedborgaren Kohlhaas, etablerad hästhandlare, familjefar och äkta make, råkar ut för en oförrätt som förändrar hans och familjens liv. Pjäsen hölls på Teater Giljotin. 

1996

Camille

Pjäsen Camille av Michaela Granit. En fri association kring skulptrisen Camille Claudels liv och verk. Fransk skulptör, elev, assistent till August Rodin med vilket hon hade ett förhållande.